Bedrijfsmassage

Het is beter te voorkómen dan te genezen! Recent onderzoek wijst uit dat elke verzuimende werknemer met een modaal inkomen, de werkgever € 350,- per dag kost. Volgens een onderzoek van de Raad voor Werk en Inkomen (RWI) zijn er in Nederland jaarlijks ruim 300.000 werknemers langdurig (langer dan dertien weken) ziek. Ruim een kwart van alle werkgevers is de afgelopen twee jaar geconfronteerd met langdurig ziekteverzuim. U weet dat gezonde medewerkers beter presteren en minder verzuimen. Daarom is gezondheidsmanagement van groot belang.

We weten allemaal dat psychische problemen (zoals stressverschijnselen) vaak uitmonden in fysieke klachten, zoals nek-, rug- en schouderklachten.

(Nederlands Centrum voor Beroepsziekten, 2011: 33,7 % verzuim wegens ziekten van bot-spierstelsel en bindweefsel)

Massages ter preventie van ziekteverzuim

(Stoel)massage of reflexzonemassage zijn niet alleen aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, ook voor u als werkgever zijn er voordelen. Een regelmatige massage gaat ziekteverzuim, burn-out en RSI tegen. Het ontspant en verlaagt het stressgevoel, geeft energie en komt de productiviteit ten goede. De kosten die een organisatie maakt voor het inhuren van een (stoel)masseur zijn volledig aftrekbaar, omdat de belastingdienst stoelmassage erkent als een methode om ziekteverzuim tegen te gaan. (Werkkostenregeling 2015 Belastingdienst, punt 20.1.10)

Een stoelmassage of reflexzonemassage kunt u onder de volgende voorwaarden onbelast ter beschikking stellen:

  • U heeft als werkgever een Arboplan
  • De massage maakt in redelijkheid deel uit van dat Arboplan
  • De massage vindt tijdens werktijd op de werkplek plaats
  • De werknemer hoeft geen eigen bijdrage te betalen