Welke massage past bij mij?

Iedereen is anders. Elk mens heeft een unieke persoonlijkheid en een uniek lichaam. We hebben allemaal botten en spieren, vitale organen en andere weefsels, en toch zijn geen twee mensen precies hetzelfde. Die individuele verschillen maken een persoonlijke benadering erg belangrijk. Bij Klein Massage werken we klantgericht en klachtgericht. We zorgen dat de massage aansluit bij u en uw wensen. Wij bieden een zeer breed scala aan massagevormen aan, dus er zit altijd een geschikte massage voor u bij. Twijfelt u welke vorm u zult kiezen? Dit blog heeft antwoord op de vraag: welke massage past bij u?

 

Stevig versus zacht
Veel mensen denken bij massage: hoe harder, hoe beter. Krachtige massagetechnieken kunnen inderdaad goed werken. In de Triggerpointmassage worden bijvoorbeeld hardnekkige spierknopen aangepakt door middel van stevige druk, wat tijdens de behandeling behoorlijk pittig kan zijn, maar ook snel verlichting geeft. De Sportmassage maakt gebruik van stevige knedingen om blessures te behandelen. Bij de Bindweefselmassage worden de huid en het bindweefsel ferm opgepakt en gerold om de weefsels los te maken. Technieken als Cupping en Guasha kunnen diepe blokkades opbreken: Cupping door het plaatsen van vacuüm cups waardoor de huid omhoog wordt getrokken, Guasha door het krachtig schrapen over de huid. Harder is echter lang niet altijd beter. Juist als u bijvoorbeeld moeite heeft met ontspannen, kan een massage waarin zachtere druk wordt gebruikt u helpen om los te laten. Gespannen weefsels worden op een vriendelijke manier aangeraakt en losgemaakt, waardoor u de tijd heeft om meer in contact te komen met uw lichaam. Tegelijk hoeft u even helemaal niets, waardoor ook uw geest tot rust kan komen. De bekendste zachtere massagevorm is de Ontspanningsmassage. Voor de ultieme massage-ervaring kiest u voor de Vierhandenmassage, gegeven door twee masseurs. De Gezichtsmassage is een ontspannende massage van het gezicht en de Kindermassage is speciaal afgestemd op de bouw en behoefte van kinderen. In de Lomi Lomi wordt gebruikgemaakt van een ruime hoeveelheid massageolie en wordt vloeiend gewerkt, om de sensatie van rollende golven na te bootsen. Ook de meeste energetische massagevormen worden gekenmerkt door rustige, vloeiende massagetechnieken (zie hieronder). Daarnaast zijn er veel massagevormen waarbij zowel stevigere als zachtere technieken kunnen worden toegepast, afhankelijk van de persoonlijke stijl van de masseur en van uw wensen. Denk hierbij aan de Bamboemassage, Hotstonemassage, Indonesische massage, Shiatsu, Thai Yoga en Tok-Sen-massage. U kunt het uiteraard altijd aangeven aan de masseur als de druk harder of juist zachter mag.

 

Fysiek versus energetisch

Sommige massagevormen, over het algemeen de stevigere, richten zich puur op het losmaken van de spieren of andere weefsels. Heeft u bijvoorbeeld last van een blessure, stijfheid, of spierpijn, dan kan een Sportmassage, Triggerpointmassage, of Bindweefselmassage erg geschikt zijn. Ook Cupping en Guasha worden met name ingezet om snel fysieke blokkades op te heffen.

Andere disciplines kijken verder dan alleen het fysieke en spreken het mentaal-emotionele aan. Lichaam en geest beïnvloeden elkaar. Psychische problemen zoals stress en verdriet kunnen zich uiten als fysieke klachten zoals spierspanning en hoofdpijn. Tegelijk kunnen via massage van het lichaam mentale klachten zoals angst en slaapproblemen worden verlicht. Klein Massage biedt veel verschillende massagevormen met een energetische en holistische insteek, zoals de AromaTouch-massage, Ayurvedische massage, Energetische massage, Holistische massage, Kruidenstempelmassage en Reikimassage: allemaal zachtere massagevormen. En dan zijn er de massagevormen waarbij (vooral) wordt gewerkt op de meridianen, de energiebanen die lichaam en geest verbinden. Hier kunt u met allerhande fysieke en mentale klachten terecht. Dit zijn de Bamboemassage, Do-In (zelfmassage en bewegingsoefeningen), Indonesische massage, Shiatsu, Thai Yoga en Tok-Sen-Massage. In de Hand- en Voetreflexmassage wordt, door op de reflexzones te werken, via een deel van het lichaam het geheel bereikt.  

 

 

Specifieke klachten en massage rond de zwangerschap
Voor een aantal bredere groepen van klachten is hierboven al kort aangegeven welke massagevorm geschikt zou kunnen zijn. Verder kunt u bij Klein Massage ook terecht voor een aantal massagevormen die specifiek zijn gefocust op het behandelen een bepaalde klacht, zoals de Burn-outmassage, Fybromyalgiemassage en Hoofdpijnmassage. Neem een Detoxmassage wanneer u bezig bent met het reinigen van uw lichaam, bijvoorbeeld wanneer u een detoxregime of dieet volgt of wanneer u gestopt bent met roken. Bent u zwanger of net bevallen? Juist in deze periodes is het extra belangrijk om goed voor uzelf te zorgen. De Zwangerschapsmassage en Postnatale massage zijn speciaal ontwikkeld om u te ondersteunen bij alle veranderingen die uw lichaam ondergaat tijdens en na de zwangerschap. Kiest u een andere massagevorm, geef het dan altijd aan aan de masseur wanneer u (mogelijk) zwanger bent, zodat de massage hierop kan worden aangepast.  

 

Ontspanning en onderhoud
Ook zonder specifieke klachten of wensen kunt u bij ons terecht voor een heerlijke massage. Een massage is een ideaal moment van me-time en uzelf regelmatig een massage gunnen is dan ook een uitstekende manier om uw lichaam en geest soepel en vitaal te houden. Over het algemeen wordt voor dit soort ‘onderhoud’ eerder gekozen voor een wat zachtere massagevorm, maar uiteraard is dit een kwestie van persoonlijke voorkeur.  

 

Bij twijfel…
Heeft u dit blog gelezen, verschillende massagevormen vergeleken en bent u er nog steeds niet uit? Boek dan voor uw eerste massage voor een Ontspanningsmassage (45 of 60 minuten). Voorafgaand aan de massage wordt standaard een korte (gratis) anamnese afgenomen en een bodycheck gedaan om te kijken waar zich in het lichaam spanning bevindt. De masseur kan u zo na afloop adviseren welke massagevorm het beste bij uw lichaam en conditie aansluit voor een vervolgafspraak.  

 

 

Welkom bij Klein Massage, wij zien u graag in onze praktijk!