Wat zijn de bewezen voordelen van massage?

Massages kennen zowel lichamelijke en mentale voordelen.

Het is bewezen dat massages lichamelijk meerdere positieve gevolgen hebben. Allereerst helpt een massage uw pijn als gevolg van stress te verminderen. Regelmatig een massage ondergaan, gaat bijvoorbeeld (spannings-)hoofdpijn tegen. Ten tweede werken massages verlichtend bij spierspanning en spierstijfheid. Daarnaast helpen ze spierspasmen tegen te gaan. Hiermee verbetert u de flexibiliteit van uw gewrichten. Het helpt u om dieper en makkelijker te ademen en verlaagt een hoge bloeddruk. Mede daardoor kun u uw sportieve prestaties verbeteren. Als laatste versterkt een massage uw immuunsysteem. Hierdoor wordt uw huid gezonder.

Op mentaal vlak is algemeen bekend dat massages uw geestelijke rust verbetert, alertheid ondersteunt en stress helpt verminderen. Het geeft een gevoel van welbehagen en stimuleert uw bewustzijn ten aanzien van de relatie tussen lichaam en geest.

Intake

De eerste keer dat u komt voor een massagebehandeling vindt er een intake plaats. Deze intake is kosteloos en gaat uiteraard niet van uw massagetijd af. Tijdens de intake vragen we u naar een aantal persoonlijke gegevens en bespreken we zaken zoals uw wensen, de mogelijkheden en uw fysieke conditie. Zo krijg u een op u afgestemde massage.

Hoe kan ik afrekenen?

De meest handige manier om te betalen is middels ons Rittenkaart-systeem (zie uitleg hieronder). Verder kunt u contant betalen of kunnen we u een factuur sturen via een e-mail. Dit kunt u dan via bank overboeken of betalen via iDeal. Het is bij ons niet mogelijk om te pinnen.

Hoe werkt het Rittenkaart-systeem?

Bij Klein specialist in massage kunt u een rittenkaart aanschaffen voor 3, 5 of 10 behandelingen. U ontvangt dan respectievelijk 5, 10 of 15% korting op het totaalbedrag. Dit totaalbedrag hangt af van de duur van de massage die u kiest. Wij bieden behandelingen aan van 30, 45, 60 en 90 minuten.

De kosten zijn dan als volgt:

Rittenkaartprijzen:

3X 30 min= €99,75             3X 45 min= €128,25             3X 60 min= €171             3X 90 min= €242,25

5X 30 min= €157,50            5X 45 min= €202,50           5X 60 min= €270           5X 90 min= €382,50

10X 30 min- €297,50         10X 45 min= €382,50          10X 60 min= €510         10X 90 min= €722,50
De kaart is te gebruiken op verschillende manieren. De rittenkaart is te gebruiken bij alle werkzame masseurs bij Klein specialist in massage. U zit dus niet aan 1 type massage vast – daarin heeft u de vrije keuze. Ook is er de mogelijkheid om een “rit” van uw rittenkaart cadeau geven. Wij maken dan een mooie cadeaubon voor u om weg te geven. De rittenkaart is onbeperkt geldig en u mag hem ook samen met iemand delen (een vriend of vriendin, familielid, collega, etc.).

Klik op deze link om een rittenkaart (of meerdere) aan te vragen.

Hebben jullie een douche?

Wij beschikken niet over een douche op onze massagelocaties. We raden u aan om kledingstukken aan te trekken die gemakkelijk zitten en waar een beetje olie op mag komen. Hoewel we u na de massage grondig zullen afnemen met een handdoek is het onvermijdelijk dat er wat resten van de olie op de huid achterblijven.

Moet ik zelf nog iets meenemen?

Nee, dat is niet nodig. Klein specialist in massage voorziet in alle zaken die nodig zijn gedurende de massage zoals handdoeken, olie, etc.

Kan ik als ik zwanger ben een massage krijgen?

Als u niet in de eerste 12 weken van uw zwangerschap zit en uw huisarts of verloskundige heeft geen negatief advies heeft gegeven over massages, kunnen we u gewoon masseren. Wel slaan we bepaalde drukpunten over. We zorgen dat u comfortabel op uw buik kan liggen door het gebruik van een BodyCushion.

Wat kost een massage?

De prijzen voor losse behandelingen zijn als volgt:

 

 • 30 minuten – € 40,-
 • 45 minuten – € 52,50
 • 60 minuten – € 62,50
 • 90 minuten – € 90,-
 • 60 minuten duo massage – € 150,-
 • 90 minuten duo massage – € 200,-

Het is voordeliger om een rittenkaart aan te schaffen. Kijk voor de prijzen hiervan onder het kopje ‘Rittenkaarten’. Uiteraard bent u bij ons ook van harte welkom voor een losse behandeling.

Kan ik een duo massage boeken?

Dat kan. Een duo massage is een massage voor 2 personen in dezelfde ruimte. Dus bijvoorbeeld u en uw partner, vriend of vriendin, of familielid. U ligt nooit naast een vreemd persoon. De massagetafels staan naast elkaar. De masseurs masseren redelijk synchroon zodat u dezelfde beleving hebt. Neem contact met ons op via info@kleinmassage.nl om een duo massage te boeken.

Wat houd ik aan/wat trek ik uit?

In de regel kleedt u zich uit tot aan uw ondergoed. Sieraden kunnen af, zodat de masseurs nergens achter blijven haken en u zich niet kunt bezeren. We masseren bij de meeste behandelingen met olie op de huid, dus het is handig om zo veel mogelijk uit te trekken. Natuurlijk altijd tot waar u zich prettig bij voelt. U bent constant toegedekt met handdoeken. De masseur slaat deze alleen open op de plek waar gemasseerd wordt. U kan tijdens de massage altijd aangeven waar u zich niet prettig bij voelt, waar uw masseur vervolgens rekening mee houdt.

Bij een korte rug-/nek-/schoudermassage hoeft u bijvoorbeeld alleen uw bovenkleding uit te doen. We slaan dan een handdoek een klein stukje in uw onderkleding zodat daar geen olie opkomt.

Hoe zorg ik dat ik optimaal resultaat haal uit de massage?

Zorg dat u niet gehaast aankomt. Plan wat extra tijd in, zowel voor als na uw afspraak. De masseur zal de tijd nemen om u even “aan te laten komen” en is erop ingesteld om het u zo comfortabel mogelijk te maken.

Schroom niet om aan te geven wat u prettig vindt. Vraag bijvoorbeeld gerust om een extra handdoek tegen afkoeling of geef aan wanneer u meer of minder stevig gemasseerd wilt worden. Wanneer u zich helemaal op uw gemak voelt en u ontspant, heeft de behandeling veel meer effect.

Worden de massages vergoed door de verzekering?

Helaas zit (sport)massage niet in het vergoedingenpakket van zorgverzekeraars.
Toch is het mogelijk dat hier in de toekomst verandering in komt. Controleer daarom de aangeboden polissen van de zorgverzekeraars goed bij het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering.

Heb ik een verwijzing van de huisarts nodig voor een massage?

U heeft geen doorverwijzing van uw huisarts nodig om een afspraak te maken voor een behandeling.

Masseren jullie ook aan huis?

Klein specialist in massage verzorgt ook massages aan huis. Neem hiervoor tijdig contact op. Wij sturen u dan een offerte. De prijs is geheel afhankelijk van het aantal personen en de plaats waar de massage gegeven dient te worden.

Wat gebeurt er in mijn lijf door een massage?

Door massage komen diverse stoffen vrij in het lichaam. De neuro-hormonale verklaring gaat ervanuit dat bepaalde stoffen invloed hebben op pijn en op het algemene welbevinden (zoals vermindering van stress, spanning, angst en stemmingswisselingen). Massage stimuleert de productie van deze invloedrijke stoffen. Voornamelijk endorfine, serotonine en histamine. Endorfine is de lichaamseigen pijnstiller. Serotonine is als gelukshormoon betrokken bij stemming, slaap, emotie en eetlust. Het speelt ook een rol bij de verwerking van pijnprikkels. Histamine stimuleert de doorbloeding van het lichaam, werkt ontstekingsremmend en pijndempend.

Waarom moet ik water drinken na een massage?

Na de massage krijg u altijd een glas water aangeboden. Na een uur te hebben gelegen op de massagetafe, hebben de meeste mensen wel dorst en zin in een glas water. Maar er zit meer achter dan alleen het lessen van dorst.

Een massage bevordert de afvoer van afvalstoffen. Water drinken helpt om de vrijgekomen afvalstoffen via de nieren en de blaas te verwijderen uit uw lichaam. 1 of 2 glazen na (en eventueel ook voor) een massage zijn voldoende.
U heeft dus meer profijt van de positieve gevolgen van een massage als u water drinkt.

Daarnaast is het verstandig water te drinken na afloop. Een massage stimuleert namelijk de bloedsomloop. Het gevolg hiervan is dat water sneller uit het lichaam wordt afgevoerd. Als u na een massage niet genoeg drinkt, kunt u last krijgen van hoofdpijn als uitdrogingsverschijnsel. Heeft u direct na de massage nog geen behoefte aan een glas water? Vergeet dan niet om thuis wat water te drinken.

Hoe vaak moet ik gemasseerd worden om van mijn klacht af te komen?

Eénmaal per maand is een passende frequentie als onderdeel van een gezonde leefstijl. Bij stress kan een één- of tweewekelijkse behandeling u de noodzakelijke ondersteuning bieden om te ontspannen.

Een standaard antwoord hierop is verder niet te geven. Het effect van massage is cumulatief. Hoe regelmatiger u gemasseerd wordt, hoe beter en sneller uw lichaam erop zal reageren. Een enkele massage kan een langdurig bestaand probleem niet oplossen. Het heeft dagen, weken, soms jaren geduurd om klachten te ontwikkelen. Dit kan niet in één massage opgelost worden.

Kan ik zelf een masseur kiezen?

Ja, dat kan. Massage is uiteindelijk ook een kwestie van u op uw gemak voelen bij degene die u behandelt.

Ik heb een allergie, kan ik dan gemasseerd worden?

Het ligt eraan welke allergie u heeft. Geef het in ieder geval aan wanneer u een notenallergie hebt in verband met een mogelijke reactie op de massageolie. Twijfelt u of u gemasseerd mag worden? Overleg dan altijd even met uw arts.

 

Wanneer mag ik absoluut geen massage ondergaan?

Soms is er sprake van contra-indicaties, dit wil zeggen dat u niet gemasseerd mag worden. Deze contra-indicatie kan gelden voor het hele lichaam. Soms geldt deze alleen lokaal, bijvoorbeeld alleen de benen. Bij de volgende gevallen mag u geen massage ondergaan:

Algehele contra-indicaties

 • Koorts. Als u last heeft van verhoging kun u niet gemasseerd worden. Door de massage wordt de doorbloeding bevorderd en verergert de koorts of de aanleiding daarvan;
 • Ontsteking in het te behandelen gebied;
 • Kwaadaardige tumoren in het te behandelen gebied (dit is in verband met het mogelijk stimuleren van de groei en van de uitzaaiing);
 • Trombose in het te behandelen gebied (kans op een embolie);
 • Onwel zijn zonder bekende oorzaak.

Beperkte contra-indicaties (dit gebied kan niet gemasseerd worden)

  • Lokale infecties (verse littekens of tatoeages);
  • Fractuur;
  • Spataders;
  • Vervellende huid.

Bij twijfel is het altijd raadzaam met uw behandelend arts te overleggen of u gemasseerd mag worden.

Het doet echt te veel pijn op een bepaalde plek om aangeraakt te worden. Wat kan ik dan nog doen?

Via voetreflexologie kunnen pijnlijke plekken in het lichaam aangesproken en ondersteunend behandeld worden en is het niet nodig om die pijnlijke plekken daadwerkelijk aan te raken.

Hoe lang heb ik profijt van de massage?

Dit verschilt per persoon. De ene persoon voelt nog dagenlang een duidelijk weldadig effect, bij de ander kan dit gevoel zich veel subtieler manifesteren door bijvoorbeeld meer energie, beter slapen en beduidend minder algehele spierspanning.

Worden er bij Klein specialist in massage vierhanden massages gegeven?

Dit is mogelijk op aanvraag.

Neem contact met ons op >

Geven jullie ook erotische massages?

Nee, daarvoor dient u bij een ander type masseur te zijn. Bij Klein specialist in massage worden GEEN erotische massages gegeven.

Waar moet ik rekening mee houden na de massage?

Na een massage moet u rekening houden met een aantal zaken.

Tijdens een massagebehandeling keert u meer in uzelf, vaak zijn mensen na afloop van een behandeling minder alert. Neem uzelf daarom na afloop in acht, zeker in het verkeer. Het is aan te raden direct na de behandeling geen intensieve bezigheden te plannen.

Verder is het verstandig veel water of kruidenthee te drinken na een massage om afvalstoffen af te voeren die zijn losgemaakt. Het effect van een massage werkt na een behandeling vaak langer door, geef uzelf daar de tijd en ruimte voor.

Na een behandeling kunnen uw spieren nog een dag of twee gevoelig zijn. Zijn uw spieren na afloop langer dan twee dagen gevoelig, laat het ons dan weten. Meestal is het dan verstandig de intensiteit van vervolgbehandelingen aan te passen.

De laatste punten waar u rekening mee moet houden zijn de emotionele of energetische gevolgen die na de behandeling langer kunnen doorwerken. Een massage brengt u dichter bij uzelf en bij wat er in u leeft en kan waardevolle informatie opleveren, die u helpt uzelf beter te leren kennen en uw leven beter af te stemmen op wie u echt bent.

Hoe groot is het risico dat mijn kleding vies wordt?

Dit hangt af van het type massage dat u kiest. Bij een Ayurvedische massage of een Lomi Lomi massage wordt meer olie gebruikt dan bij een ontspanningsmassage. Na afloop van de massage haalt de masseur altijd een handdoek over de behandelde zone(s) maar er kan altijd een klein laagje olie achterblijven op de huid. Wij adviseren om hier rekening mee te houden bij de keuze van uw kleding.

Is er een arts of fysiotherapeut aanwezig die mijn klacht kan beoordelen?

Een massage is geen medische behandeling en een masseur is geen medisch professional. Wel werken bij Klein specialist in massage uitsluitend breed opgeleide masseurs met gedegen kennis van anatomie en fysiologie. Mocht u een klacht hebben waarvan u vermoedt dat die van medische aard is, overleg dan altijd eerst met uw huisarts.

Verwijzen jullie door naar een fysiotherapeut, chiropractor, osteopaat, andere behandelaar?

Als gedurende de massage-behandeling blijkt dat specialistische verzorging/behandeling van de klacht wenselijk is, zullen wij altijd een therapeutische behandeling aanraden. Dit is echter een vrijblijvend advies en geen medisch voorschrift.

Krijg ik korting als ik vaker kom?

Jazeker!

Kijk bij het kopje over de rittenkaarten voor meer informatie.

Wat is een spierknoop?

Een spierknoop is niets anders dan een energiecrisis in de spier. Op de betrokken plek is de spier samengetrokken en daardoor ingekort en verdikt. De inkorting op de ene plek in de spier, rekt de spier op een andere plek op. Dit voelt aan als een kabel of streng. De verdikking zorgt ervoor dat het omliggende bindweefsel gaat compenseren. Er komt spanning op de spier en het gebied eromheen te staan en de spier zal daarmee ook aan kracht verliezen. Deze energiecrisis creëert pijn en beïnvloedt het zenuwstelsel. De doorbloeding stagneert op deze plekken.

Wat zijn triggerpoints?

Triggerpoints of spierknopen zijn pijnlijke verhardingen in de spieren die niet meer ontspannen. Een triggerpoint of spierknoop kan bewegingsbeperkingen, stijfheid, verlies van kracht en pijnklachten veroorzaken. Een spier met een triggerpoint erin is ook zeer pijnlijk bij rekken.

Een spier is opgebouwd uit afzonderlijke spiervezels. In een normale ruststand is een spiervezel niet uitgerekt en ook niet samengetrokken. Wanneer er een triggerpoint in de spier zit, dan blijkt dat de spiervezels in rusttoestand op bepaalde punten meer samengetrokken zijn dan in het omringende gebied. Op deze punten is de spierspanning dus hoger en blijven de spiervezels zelfs in rust samengetrokken. Hierdoor ontstaat een lokale verdikking  met een slechte doorbloeding waardoor afvalstoffen zich ophopen. Een triggerpoint kan worden gezien als een spierknoop: een bundeltje spiervezels dat zich niet ontspant, maar steeds strak aangespannen blijft.

Hoe lang moet ik me laten masseren?

In 30 minuten kunnen we een gedeelte van uw lichaam behandelen.                                                                               Bijvoorbeeld
de bovenrug, de nek en de schouders
of
de onderrug en de achterzijde van de benen
of
de onderbenen en de voeten
of
de gehele rug.

Ideaal als u slechts lokaal klachten hebt.
Ook een voetreflexbehandeling, faceliftmassage en gezichtsmassage hebben een behandelduur van 30 minuten.

 

In 45 minuten kunnen we wat dieper ingaan op een iets groter gebied. Bijvoorbeeld het gehele rug/nek/schouder gebied, maar ook de rug en achterzijde van de benen.
In drie kwartier kan de nadruk ook iets meer op zowel curatieve (verhelpend) als ontspannende massage worden gelegd. Een triggerpoint- of sportmassage, maar ook een voetreflexbehandeling, lipomassage of Indian Head massage zijn mogelijk in 45 minuten.

 

Bij een behandeling van 60 minuten kan de masseur bijvoorbeeld de gehele achterzijde van het lichaam behandelen. Rug, nek, schouders, benen, armen en – indien gewenst – handen en voeten.
Ook een combinatie van lichaamsdelen is mogelijk. Bijvoorbeeld een rug/nek/schouder massage, gecombineerd met armen en voeten. Of de armen en onderbenen en voeten – die dan uitgebreider behandeld kunnen worden. 
Bijna alle behandelingen die u kunt boeken bij Klein specialist in massage zijn te boeken voor de duur van 60 minuten. Zoals bijvoorbeeld de Balinese massage, Bamboe massage, Pitjit of Indonesische massage, maar ook onze ontspannings-, triggerpoint- en sportmassage.

 

In 90 minuten kunt u ultiem genieten en ontspannen. Er is tijd en ruimte om het gehele lichaam te masseren en nadruk te leggen op gebieden die meer aandacht nodig hebben. Tijdens de behandeling van 90 minuten is het ook mogelijk om buiten de gehele achterzijde en de voeten tevens het hoofd en/of het gezicht te masseren.  Ook is het mogelijk om een deel van de voorzijde te behandelen (zoals de boven- en onderbenen) in combinatie met de gehele achterzijde van het lichaam. Ook de Lomi Lomi-, Kruidenstempel-, Zwangerschaps-, Hotstone- en Shiatsu behandelingen zijn bij ons te boeken voor een duur van 90 minuten.

Kan ik mijn afspraak annuleren of verzetten?

Direct na uw online boeking én ongeveer anderhalve dag voorafgaand aan de afspraak ontvangt u van ons een reminder. Bij afzeggen of verzetten langer dan 24 uur van tevoren worden geen kosten in rekening gebracht. Bij annulering of verzetten op de dag zelf stellen wij een telefoontje op prijs. Dan kan overlegd worden of de behandeling op een ander moment kan worden ingepland. Bij annulering korter dan 8 uur voorafgaand aan de behandeling (tenzij bij ziekte of overmacht) brengen wij de kosten van de behandeling in rekening, tenzij de vrijgekomen plek wordt ingenomen door een andere klant.

Hoe kies ik de beste massage voor mijn klacht/probleem?

Op de pagina massages vindt u een uitgebreidere uitleg over de verschillende massages. Bedenk van tevoren of uw doel is om spierknopen te laten wegwerken, of diepe ontspanning. Ons aanbod is groot en gevarieerd. Onze masseurs zijn opgeleid om op uw wensen in te kunnen spelen.

Weet u niet zo goed waar uw behoeften liggen? Of weet u niet goed welke massage beter bij u zal passen? Neem dan telefonisch contact met ons op, of boek in eerste instantie een ontspanningsmassage. Daarin zullen ook spierknopen worden aangepakt, maar is er ook ruimte voor diepere ontspanning. Na een eerste massage kun u beter inschatten of een stevigere vorm (zoals triggerpoint of sportmassage) of juist een mildere vorm bij u past.