Bamboemassage

Deze massage zorgt voor een ontspannen gevoel, maar is tegelijkertijd ook opwekkend. De bloedsomloop wordt op gang gebracht, wat helpt om afvalstoffen af te voeren en uw lichaam in een betere conditie te brengen.

Oeroude Chinese uitgangspunten en levensopvattingen

De Bamboemassage is een massage gebaseerd op oeroude Chinese uitgangspunten en levensopvattingen. De massage gaat uit van de vijf elementen: hout, vuur, aarde, metaal en water. Volgens de Chinese levensopvattingen kunnen alle natuurlijke verschijnselen in deze vijf elementen worden ingedeeld. De vijf elementen beschrijven onze relatie met externe en interne fenomenen, ze beschrijven een tot stand gebrachte cyclus of een natuurlijk proces van het leven.

De vijf elementen:

  1. Hout staat in verband met het oosten, de kleuren blauw en groen en de planeet Jupiter.
  2. Vuur staat in verband met het zuiden, de kleur rood en de planeet Mars.
  3. Aarde staat in verband met het midden, de kleur bruin en de planeet Saturnus.
  4. Metaal staat in verband met het westen, de kleur wit en de planeet Venus.
  5. Water staat in verband met het noorden, de kleur zwart en de planeet Mercurius.

De voordelen van de Bamboemassage

De Bamboemassage is ontspannend, maar vooral stimulerend. Deze massage is ideaal als u energie en kracht nodig heeft. Hierna is het lichaam in betere conditie. De massage zal helpen om giftige stoffen af te voeren en een slechte bloedsomloop te verbeteren, maar ook om krampen en triggerpoints te verlichten.

Hoe werkt het?

Chinese bamboestaven en olie dienen als hulpmiddel bij deze massage. Met deze bamboestaven worden de zenuwuiteinden in uw huid en de oppervlakkige spieren geprikkeld. Omdat de staven worden gebruikt als een  verlengstuk van handen, voorarmen en ellebogen, kan er met deze massage dieper gewerkt worden en zal deze massage meer effect hebben. Een natuurlijke ‘high’ is het resultaat. De technieken van deze massagevorm vinden we terug in massages zoals Shiatsu, Ayurvedische massage en lymfedrainage.

Bamboe bevat kiezelzuur (hetzelfde element dat kwarts tot kristal maakt) en heeft dus dezelfde eigenschappen. Bamboe helpt in het overbrengen van energie en het stimuleert het zelfhelende proces van het lichaam. Bamboe is hard, recht, sterk, flexibel, licht en verdeelt gemakkelijk. Bij de massage worden de bamboestaven vaak verwarmd en gebruikt in combinatie met verschillende soorten massageolie, zodat ze beter over het lichaam glijden.

Licht of juist veel druk, ritmisch of rustig: uw keuze!

De bamboemassage kan licht zijn of met veel druk, ritmisch of rustig. De kleding wordt bij deze massage niet aangehouden, er wordt direct op de huid gemasseerd en de massage wordt meestal uitgevoerd op een massagetafel.

Voor wie?

De Bamboemassage is zeer geschikt voor mensen die vermoeid zijn en stress hebben.

Boek deze massage