Cupping Therapie

Cupping Therapie is een behandelwijze die zijn oorsprong vindt in traditionele Oosterse geneeswijzen en al duizenden jaren oud is. In Azië en het Midden-Oosten wordt cupping gebruikt om meridianen en acupunctuurpunten te behandelen. Hierdoor verbetert de doorbloeding in spieren en weefsels en worden stagnaties in de energiedoorstroming opgeheven. De Cupping dringt diep door tot in de bindweefsellaag die zich om spieren en gewrichten bevindt. Ook het gebied tussen de wervels kan ‘losgetrokken’ worden, wat met een gewone massage lastiger te bewerkstelligen is.

Vacuüm cups

De therapie wordt gegeven met cups. Deze worden vacuüm op uw lichaam gezogen. Vooral bij spier- en gewrichtspijnen is het effect snel merkbaar. De spieren en huid worden soepel gemaakt en bindweefselverslapping wordt opgeheven. U komt zogezegd ‘ruimer in u vel te zitten’.

Mentaal en fysiek beter voelen

Na een Cupping behandeling voelt men zich mentaal en fysiek een stuk beter. Het cuppen is niet pijnlijk, maar kan wel even een onaangenaam gevoel geven. De vacuümkracht van de cup kan in dat geval eventueel verminderd worden. Het therapeutisch effect is echter wel afhankelijk van de zuigkracht die door het cuppen ontstaat. Daar waar de cup is geplaatst, zal een rode tot paarse verkleuring te zien zijn die na een paar dagen weer verdwijnt. Doordat de behandelde spier en de huid goed doorbloed raken, wordt het voor het lichaam gemakkelijker om de afvalstoffen af te voeren.

Voor wie?

Met het opheffen van energieblokkades kan cupping effectief worden toegepast bij personen met een (opkomende) verkoudheid, spier- en gewrichtsklachten,  hoofdpijn/migraine, rug-, nek- en schouderpijn, pijn in de onderbuik, zwellingen, vocht in knie en enkel, armklachten, blessures, fibromyalgieklachten, triggerpoints, bindweefselklachten, spierklachten en spierknopen.

Cupping therapie kan ingezet worden tijdens iedere massage behandeling en voorafgaand aan het (medical) tapen.

Boek deze massage