Energetische Massage

Energetische massage

Wat is een energetische massage?

Bij een energetische massage wordt aan de ene kant gewerkt op energiepunten en meridianen in het lichaam en aan de andere kant met de overdracht van universele energie. Hierdoor worden blokkades opgeheven en het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd waardoor de natuurlijke energiestromingen in het lichaam weer in balans komt.

De universele (levens) energie is altijd in ons lichaam aanwezig en dient steeds in evenwicht te zijn. Wanneer dit niet het geval is kan dit leiden tot mentale (angst, piekeren, stress) maar ook fysieke klachten, die meestal een rechtstreeks gevolg zijn van de mentale disbalans. Een klacht of ziekte geeft aan dat de balans in het lichaam verstoord is en een massage is erop gericht om het evenwicht op alle niveaus te herstellen.

Praktisch gebeurt de overdracht van energie aan de hand van specifieke strijkende bewegingen of handoplegging. De energie is op u persoonlijk afgestemd en gaat daarheen waar het voor u op dat moment nodig is. Het gaat naar plaatsen waar een blokkade zit, heft deze blokkade op waardoor sommige klachten kunnen verminderen of zelfs verdwijnen.

Tijdens het uitvoeren van de massage kan je de werking van de energie voelen door bv. warmte, koude, rillingen, borrelende darmen, moeheid, loom gevoel. Dit is echter volstrekt normaal en van voorbijgaande aard. Het kan ook zijn dat je niets voelt. Dit heeft geen effect op de behandeling zelf.

Voor wie is deze massage bestemd?

Een energetische massage is voor iedereen geschikt.

De essentie van een energetische massage is het in balans brengen van het lichaam. Daarom kan deze massage heel doeltreffend zijn voor gevoelige, intuïtieve, hoogsensitieve kinderen en volwassen die op zoek zijn naar een moment van rust en naar meer balans in hun leven.

Een energetische massage kan ook een waardevolle ondersteuning bieden bij mensen met een burn-out.

Wanneer is een energetische massage van toepassing?

Wil je graag een moment van rust, ontspanning of me-time? Of heb je last van mentale of fysieke klachten? Dan kan deze massage jou ondersteunen en zo bepaalde klachten helpen  verminderen.

Een energetische massage onderscheidt zich van een holistische massage door middel van werking meridianen, blokkades en natuurlijke energiestromen die in balans komen in het lichaam.

Boek deze massage