Fibromyalgie massage

Fibromyalgie is een vorm van reuma die niet de gewrichten treft, maar de spieren en het bindweefsel. De Griekse benaming voor deze aandoening is samengetrokken uit de woorden ‘fibro’ dat staat voor bindweefsel, ‘myo’ dat vertaald kan worden als spier en ‘algie’ dat duidt op pijn. Niet alle mensen met fibromyalgie hebben altijd pijn, dit kan enorm variëren.

Mensen met fibromyalgie ervaren eigenlijk de hele dag spierpijn spierpijn. Massage is een uitstekend middel om deze klachten te verlichten.

Tijdens de massage wordt gewerkt aan:

  •   pijnbestrijding
  •   ontspanning
  •   bindweefsel stimulatie d.m.v. cupping

 

Hiervoor worden technieken gebruikt specifiek gericht op fibromyalgie.

Voordelen van de Fibromyalgie massage

 

Uit recent onderzoek van de Universiteit van Miami is gebleken dat de Fibromyalgie massage de volgende voordelen heeft:

  1.  Verhoging van  serotonine, wat een rol speelt bij de verwerking van pijnprikkels
  2.  Daling van stresshormonen
  3.  Verlaging van niveaus van substantie P, wat een rol speelt bij het transport van pijnprikkels
  4.  Vermindering van pijn in tenderpoints
  5.  Verbetering van het slaappatroon
  6.  Verbetering van het algehele gevoel van welzijn

 

De Fibromyalgie massage stimuleert tevens de opname van zuurstof in spieren, waardoor er minder verzuring optreedt. Naast de Fibromyalgie massage, zijn ook andere mogelijkheden om de klachten te verminderen. Onder andere aanpassingen in de voeding spelen hierin een rol. Tenslotte is het belangrijk voor mensen met fibromyalgie om te blijven bewegen.

Voor wie?

Heb je fibromyalgie pijn? Dan zou massage de uitkomst kunnen bieden op de langere termijn. De massages hebben een cumulatief effect; -hoe langer je doorgaat met deze vorm van behandelen, hoe meer resultaat je ondervindt. Veel mensen met fibromyalgie zoeken een snelle oplossing, maar deze is er helaas niet. Elke week 1 massage behandeling is vaak voldoende in het begin, daarna kan dit worden afgebouwd naar 2x per maand.

Boek deze massage