Guasha massage

Wat is Guasha?

Het woord Guasha bestaat uit twee delen, namelijk ‘gua’, dit betekent schrapen, en ‘sha’, wat zandkorrels betekent. Metaforisch betekent het letterlijk zandkorrels weg schrapen. De Guasha techniek is bedoeld om gestagneerde energie los te maken, zodat het bloed weer goed kan gaan stromen en afvalstoffen afgevoerd worden.

Hoe werkt Guasha?

Guasha is een massage die gegeven wordt doormiddel van een Guasha steen. Een Guasha
steen is een gepolijste edelsteen in een ergonomische vorm. Voor elke specifieke
behandeling wordt de juiste vorm van de edelsteen gekozen. Door het schrapen met de edelsteen over het lichaam ontstaat er een betere doorstroming van het bloed en hierdoor ontstaat meer energie in de doorstroming. Klachten zouden hierdoor verholpen kunnen worden. Bovendien kunnen er fysiek, mentaal en spirituele ongemakken mee aangepakt kunnen worden.

Werkzaam voor:

  • Stimulering van de doorbloeding;
  • Afvalstoffen vrij te maken;
  • Organen en het immuunsysteem te ondersteunen;
  • Pijn te verzachten;
  • Emoties in evenwicht te brengen;
  • Vitaliteit te verhogen.

De behandeling

Het schrapen van de edelsteen gebeurt op plekken waar problemen zich bevinden of blokkades zijn. De masseur zal alvorens de behandeling bespreken lichaamsdelen, punten of spieren behandeld gaan worden. De plekken worden met olie en de Guasha techniek behandeld en tussendoor zullen de plekken en spieren ook nog extra op een ontspannen of stevige manier gemasseerd worden. Uiteraard kunt u zelf aangeven aan de masseur wat u liever heeft.

Door het schrapen wordt de huid rood, omdat er onder de oppervlakte kleine bloeduitstortingen ontstaan. Is Guasha gevaarlijk? Nee hoor, dit zijn afvalstoffen die vrij komen.Volgens de Chinese geneeskunde is het zo dat hoe donkerder de vlek, hoe chronischer de onderliggende klacht is. De plekken kunnen dan ook rood, blauw, paars of zelfs zwart zijn. Dat is geen reden tot paniek. En betekent niet dat een massage gevaarlijk is. Bij een normale conditie verdwijnen de rode vlekken binnen een aantal dagen.

Reken er overigens wel op dat Guasha pijnlijk kan zijn!

Het doel van de massage is beweging terug brengen in je energiesysteem. Een massage kan dus effect hebben op verschillende niveaus. De één voelt lichamelijk verlichting of ontspanning, bij een ander komen emoties omhoog. Een veelgehoorde ervaring is een betere energie doorstroming en een positieve invloed op chronische klachten.

De Guasha massage is te boeken voor 30, 45, 60 & 90 minuten. De tijd is afhankelijk van de lichamelijke delen die behandeld mogen worden. Voor een specifieke plek raden wij een tijdsduur van 30 minuten aan. Voor meerdere plekken of blokkades 45 minuten. Voor het gehele lichaam 60 of 90 minuten. In overleg kan eventueel ook het gezicht behandeld worden.

Benieuwd naar de Guasha behandeling? Boek de behandeling makkelijk via ons reserveringssysteem.

Boek deze massage