Postnatale massage

Tijdens de zwangerschap ondergaat uw lichaam veel veranderingen: uw buik groeit waardoor de huid wordt opgerekt, uw lichaam houdt vaak vocht vast en uw spieren en gewrichten worden zwaarder belast. Naarmate de zwangerschap vordert, verschuift het lichaamsbewustzijn bovendien natuurlijkerwijs richting het kindje in uw buik. Na de zwangerschap mag u uw lichaam daarom wat extra liefdevolle aandacht geven, om het weer eigen te maken en om het te ondersteunen in het terugveren naar een nieuwe balans.

Hoe werkt het?

Tijdens de anamnese wordt besproken welke delen van uw lichaam de meeste aandacht nodig hebben, maar ook hoe u de zwangerschap en de tijd daarna heeft ervaren. Er is alle ruimte om uw verhaal te vertellen. In de massage wordt er rekening mee gehouden dat weefsels nog teer kunnen zijn. De buik wordt met zachte schommelbewegingen ingesmeerd met warme olie. Andere lichaamsdelen worden gemasseerd met zachte maar zekere strijkbewegingen en weefselrotaties. U kunt zich ontspannen en tegelijkertijd weer contact maken met uw lichaam. Deze massage wordt alleen door vrouwelijke masseurs gegeven. Omdat bij deze vorm van massage rust en aandacht extra belangrijk zijn, is de minimale behandelduur 60 minuten. Ervaart u nog veel pijn of andere ongemakken, bijvoorbeeld na een keizersnede, dan kunt u het beste kiezen voor een massage van 90 minuten. Het is aan te raden om, indien van toepassing, vooraf thuis te kolven.

Wat doet het?

De Postnatale massage is speciaal bedoeld om het lichaam te helpen stabiliseren na de zwangerschap. De warme massageolie verbetert de elasticiteit van de opgerekte huid. De speciale massagetechnieken bevorderen het herstel van de weefsels die belast zijn geweest. Het lichaam zal zo sneller en makkelijker terugveren. Bovendien zorgt de liefdevolle aandacht voor uzelf ervoor dat u weer meer binding ervaart met uw eigen lichaam: u mag als het ware weer ieder stukje van uw lichaam zelf gaan bewonen. Het vertrouwelijke gesprek en de zorgzame aanraking in de massage kunnen helpen om ervaringen als een operatieve bevalling, een onsuccesvolle zwangerschap, of het (nieuwe) ouderschap een plek te geven.

Voor wie is het geschikt?

Deze massage is geschikt voor iedereen die een zwangerschap achter de rug heeft. Of het nu een natuurlijke of operatieve bevalling betreft, of een afgebroken of onsuccesvolle zwangerschap, u kunt na een zwangerschap altijd een steuntje in de rug gebruiken.

Uw massage boeken bij Klein Massage

1. Maak een keuze uit een van onze behandelingen.

2. Kies vervolgens de gewenste duur van de massage.

3. Kies de gewenste masseur.

4. Selecteer de gewenste datum.

5. Kies daarna de beschikbare tijd.

De afspraak is pas definitief na bevestiging per mail.

Last-minute boeking

Afspraken kunnen online worden geboekt tot 3 uur voor aanvang van de te boeken afspraak.

Boek nog makkelijker uw afspraak via onze gratis app!