Shiatsumassage

De Shiatsu komt uit Japan en vindt de oorsprong in Japanse en Chinese tradities van duizenden jaren oud. Er wordt vanuit gegaan dat alles in het universum, dus ook het menselijk lichaam, is opgebouwd uit yin en yang. Deze twee basisenergieën kunnen niet afzonderlijk van elkaar bestaan. Ze zijn elkaars tegengestelde, vullen elkaar aan en houden elkaar in balans. Gezondheid wordt gezien als de dynamische balans tussen yin en yang in het lichaam, ziekte als een disbalans met een relatief teveel of tekort van één van beide energieën.

Hoe werkt het?

Tijdens de anamnese krijgt de masseur een beeld van de eventuele disbalans in het lichaam. In de Shiatsu wordt er gewerkt op drukpunten op de meridianen, de energiebanen in het lichaam. De stroom van energie in het lichaam wordt beïnvloed door middel van strekkingen, rotaties en de kenmerkende duimdruk (‘shi-atsu‘ betekent letterlijk ‘vinger-druk’). Ook wordt soms druk gegeven met de handpalm, elleboog, knie, of voet. De masseur gebruikt hierbij geen spierkracht, maar leunt in met het eigen lichaamsgewicht, waardoor de druk gedoseerd overkomt. Individuele drukpunten kunnen best gevoelig zijn, maar als u met uw focus bij de behandeling blijft, zult u merken dat u een diepe staat van ontspanning kunt bereiken. Traditioneel vindt de behandeling plaats op een grote mat op de grond, maar deze kan met enkele aanpassingen ook gegeven worden op de massagetafel. Anders dan bij de meeste andere behandel- en massagevormen mogen bij de Shiatsu de kleren aangehouden worden. Er wordt dan ook gewerkt zonder massageolie. Het is zowel voor uzelf als voor de masseur prettig als u soepele kleding aandoet of meeneemt, bijvoorbeeld sportkleding. Een legging of een elastische broek zonder knopen en ritsen is het fijnst.

Wat doet het?

Door de juiste meridianen en drukpunten te activeren worden blokkades in het lichaam opgeheven. De energie kan weer vrij stromen en gaat naar de plaatsen in het lichaam die dat het meeste nodig hebben. De algehele balans van yin en yang wordt zo hersteld. Hierdoor kunnen allerlei fysieke en mentale klachten verminderen of verdwijnen.

 

Website Shiatsu Specialisten

Voor wie is het geschikt?

De Shiatsu is een zeer breed inzetbare behandelvorm en kan in principe bij bijna iedere fysieke of mentale klacht verlichting bieden.

Uw massage boeken bij Klein Massage

1. Maak een keuze uit een van onze behandelingen.

2. Kies vervolgens de gewenste duur van de massage.

3. Kies de gewenste masseur.

4. Selecteer de gewenste datum.

5. Kies daarna de beschikbare tijd.

De afspraak is pas definitief na bevestiging per mail.

Last-minute boeking

Afspraken kunnen online worden geboekt tot 3 uur voor aanvang van de te boeken afspraak.

Boek nog makkelijker uw afspraak via onze gratis app!