Thai Yoga

De oorsprong van de Thai Yoga gaat terug tot de tijd van de Boeddha. Deze Thaise behandelvorm combineert ayurvedische behandeltechnieken, Indiase yogaoefeningen en Chinese drukpuntmassage.

Hoe werkt het?

Tijdens de Thai-Yoga-massage wordt uw lichaam passief in verschillende yogahoudingen gebracht en wordt drukpuntmassage toegepast op de meridianen, de energiebanen in het lichaam. De masseur gebruikt het hele eigen lichaam om de strekkingen optimaal over te brengen en de verschillende houdingen gaan vloeiend in elkaar over, waardoor een soort dans ontstaat. De meridiaanmassage wordt uitgevoerd met de duimen, handen, ellebogen, knieën, of voeten. De druk wordt altijd rustig en gedoseerd ingezet, zodat u kunt bepalen of het harder mag of liever niet. Als u bereid bent uw eigen fysieke grenzen op te zoeken, kan de behandeling behoorlijk pittig zijn, maar uiteraard houdt u zelf de regie en kunt u het altijd aangeven als het een tandje minder mag. Na afloop voelt uw lichaam ruimer en soepeler en kunt u een verlichting van uw geest ervaren. De Thai-Yoga-massage wordt gegeven op een grote mat op de grond of op een massagestoel. Zo is er alle ruimte voor de yogaposities. Er wordt geen massageolie gebruikt en u mag uw kleding aanhouden. Het is daarom raadzaam om soepel zittende kleren aan te doen of mee te nemen, zodat u in de yogahoudingen geen last heeft van knellende kleding.

Wat doet het?

Zowel de drukpuntmassage als de yogahoudingen zijn bedoeld om de energiebanen vrij te maken door blokkades op te heffen. De levensenergie kan zo weer doorstromen. Niet alleen worden de spieren en gewrichten steeds flexibeler, ook wordt de werking van de organen verbeterd en krijgt het afweersysteem een boost. U krijgt meer energie, kunt zich makkelijker ontspannen en komt lekkerder in uw vel te zitten. Kortom, de Thai Yoga werkt op lichamelijk, mentaal-emotioneel én spiritueel vlak.

Voor wie is het geschikt?

Ook als uw lichaam (nog) niet heel flexibel is, kan de Thai-Yoga-massage geschikt voor u zijn. U zult merken dat de houdingen steeds een beetje soepeler gaan. Deze massage kan heel goed preventief werken en kan verlichting bieden bij veel verschillende soorten klachten, zoals:

  • gewrichtsklachten
  • hoofdpijn
  • menstruatieklachten
  • obstipatie
  • spanning in nek/rug/schouders
  • spierpijn
  • spijsverteringsproblemen
  • stress
  • vermoeidheid
  • weinig energie

Uw massage boeken bij Klein Massage

1. Maak een keuze uit een van onze behandelingen.

2. Kies vervolgens de gewenste duur van de massage.

3. Kies de gewenste masseur.

4. Selecteer de gewenste datum.

5. Kies daarna de beschikbare tijd.

De afspraak is pas definitief na bevestiging per mail.

Last-minute boeking

Afspraken kunnen online worden geboekt tot 3 uur voor aanvang van de te boeken afspraak.

Boek nog makkelijker uw afspraak via onze gratis app!