Tok-Sen-meridiaanmassage

Tok-Sen is een duizenden jaren oude behandelmethode, ontwikkeld in Noord-Thailand. Deze simpele maar effectieve massagevorm werd lange tijd vooral gebruikt onder plattelandsbewoners: na een dag hard werken in het veld, bracht de Tok-Sen verlichting van allerhande pijntjes.

Hoe werkt het?

Het woord ‘tok‘ betekent ‘hameren’; het woord ‘sen‘ betekent ’touw’ of ‘lijn’, of in deze context ‘meridiaan’. ‘Tok-Sen‘ is dus het ‘hameren van de meridianen’, de energiebanen van het lichaam. Er wordt gewerkt met een speciale houten hamer en massagebeitel. Met de hamer wordt ritmisch en met beleid op de beitel getikt, terwijl deze langzaam over de sen wordt bewogen. De gehele achterzijde van het lichaam wordt op deze manier behandeld: de rug en de achterkant van de armen en benen. De massage geeft meer energie, maar kan door het ritmische getik tevens als ontspannend worden ervaren. De Tok-Sen-massage duurt standaard 1 uur.

Wat doet het?

Het ritmische slaan met de hamer op de beitel geeft trillingen die doordringen tot diep in het lichaam. Hierdoor wordt spanning in de spieren en het bindweefsel losgetrild. Blokkades worden opgeheven en de energie kan weer vrij stromen. Door de focus op de sen-lijnen, de energiebanen die alle lichaamsdelen en organen met elkaar verbinden, kan deze massagevorm het gehele lichaam in balans brengen.

Voor wie is het geschikt?

Iedereen die lichamelijke of mentale klachten ervaart, of zich ontspannen en energiek wil voelen, kan bij de Tok-Sen-meridiaanmassage terecht.

Uw massage boeken bij Klein Massage

1. Maak een keuze uit een van onze behandelingen.

2. Kies vervolgens de gewenste duur van de massage.

3. Kies de gewenste masseur.

4. Selecteer de gewenste datum.

5. Kies daarna de beschikbare tijd.

De afspraak is pas definitief na bevestiging per mail.

Last-minute boeking

Afspraken kunnen online worden geboekt tot 3 uur voor aanvang van de te boeken afspraak.

Boek nog makkelijker uw afspraak via onze gratis app!