Triggerpoint massage

Last van regelmatig terugkerende hoofdpijn? Of van terugkerende nek-, schouder- en rugpijn? Dit zijn lastige ongemakken. Veel mensen hebben zich erbij neergelegd. Ze gaan vroeg naar bed, nemen een warm bad of slikken pijnstillers. Maar een triggerpointmassage kan echt helpen.

Wat zijn triggerpoints?

Weinigen weten namelijk dat deze pijnen kunnen worden veroorzaakt door triggerpoints. Dit zijn kleine verkrampingen die niet alleen pijn in de spier veroorzaken, maar ook in de nabijgelegen zenuwbanen en lichaamsdelen. Meestal voelt men het als een diepe doordringende pijn, al kan de pijn door beweging heel stekend worden. Naast pijn veroorzaken deze verkrampingen ook andere symptomen zoals duizeligheid, oorpijn, bijholteontsteking, misselijkheid, maagzuur, hartritmestoornissen, pijn aan de geslachtsdelen en gevoelloosheid in handen en voeten. Triggerpoints kunnen ontstaan door tal van oorzaken waaronder stress, overbelasting, verwondingen, alcohol of chemische stoffen.

Triggerpoints verplaatsen het pijngevoel

Het moeilijke van triggerpoints is dat ze pijn afleiden. Deze verplaatsing van pijn zet iedereen op het verkeerde been, inclusief de meeste artsen. Hierdoor worden er vaak verkeerde diagnoses gesteld en daardoor wordt de pijn vaak met pijnstillers behandeld. Maar pijn is een teken dat er iets fout zit en dat het lichaam aandacht nodig heeft.

Specifieke pijn verlichten in enkele minuten                            

De techniek van de triggerpointmassage is behoorlijk in opkomst. Het is gebaseerd op jarenlang onderzoek in Amerika. Deze massage is geen medische behandeling, maar een massagetechniek die tot doel heeft specifieke pijn te verlichten. De triggerpointmassage zorgt al in enkele minuten voor verlichting. De meeste problemen kunnen worden verwijderd in drie tot tien dagen. Zelfs langdurige klachten kunnen in minder dan anderhalve maand aanzienlijk worden verbeterd.

Door het uitoefenen van druk op verkrampte plekjes in de spieren kan pijn worden verlicht en kunnen functies van verzwakte lichaamsdelen weer verbeteren. Deze massage wordt na de behandeling vaak als zeer ontspannend ervaren.

Boek deze massage