Triggerpointmassage

Triggerpoints zijn hardnekkige spierknopen: kleine verkrampingen in de spier die lokaal een aanhoudende of stekende pijn kunnen veroorzaken. Omliggende weefsels raken door de verkramping samengedrukt, waardoor zenuwen in de knel kunnen komen. Zo kunnen ook in het verlengde van de zenuwbaan, soms heel ergens anders in het lichaam, vervelende klachten de kop opsteken. Oorzaken van het ontstaan van triggerpoints zijn een verkeerde houding, overbelasting van de spier, te weinig beweging, chronische stress, of acuut letsel. 

Hoe werkt het?

In de massage wordt eerst gezocht waar de triggerpoints zich bevinden. Vervolgens wordt hier stevige druk op uitgeoefend. Ook wordt met strijkbewegingen de gehele spier gestimuleerd. De behandeling kan behoorlijk pittig zijn, maar geeft ook snel verlichting. Na afloop van de massage gaat u dan ook licht en ontspannen naar huis.

Wat doet het?

Het idee achter de Triggerpointmassage is simpel: door de harde druk op de triggerpoints worden de verkrampte spiervezels iets opgerekt, waardoor deze uiteindelijk niet anders kunnen dan te ontspannen. De massage van de spier als geheel heeft als doel de doorbloeding te verbeteren en de opgehoopte gifstoffen snel af te voeren.

Voor wie is het geschikt?

De Triggerpointmassage is een snel en effectief middel om triggerpoints aan te pakken. Weet u niet zeker of u last heeft van triggerpoints? Deze zijn lokaal niet altijd duidelijk merkbaar, maar kunnen uiteenlopende klachten veroorzaken in andere delen van het lichaam. De klachten zijn vaak vaag gelokaliseerd, komen steeds terug en reageren niet of nauwelijks op de ‘standaard’ behandeling, zoals pijnstillers. Denk bijvoorbeeld aan terugkerende:

  • gevoelloosheid/tintelingen in handen/voeten
  • hartkloppingen
  • hoofdpijn
  • keelpijn
  • maagpijn
  • oorpijn
  • pijn in het verloop van de spier
  • spanning in nek/rug/schouders

Is bij u bijvoorbeeld chronische stress of een verkeerde houding de oorzaak van het ontstaan van triggerpoints, dan is het raadzaam om naast deze massage ook therapeutische hulp te zoeken voor het behandelen van de oorzaak.

Uw massage boeken bij Klein Massage

1. Maak een keuze uit een van onze behandelingen.

2. Kies vervolgens de gewenste duur van de massage.

3. Kies de gewenste masseur.

4. Selecteer de gewenste datum.

5. Kies daarna de beschikbare tijd.

De afspraak is pas definitief na bevestiging per mail.

Last-minute boeking

Afspraken kunnen online worden geboekt tot 3 uur voor aanvang van de te boeken afspraak.

Boek nog makkelijker uw afspraak via onze gratis app!