Voetreflex massage

Reflexzonetherapie stimuleert door middel van drukpunten, ook wel reflexpunten genoemd. Elk reflexpunt komt overeen met een deel van het lichaam. Bij deze massage wordt altijd eerst de rechtervoet helemaal behandeld, omdat dan de loop van de darmen gevolgd wordt. Reflexzonemassage ondersteunt de dagelijkse gezondheidstoestand en zorgt voor verlichting bij lichamelijke en geestelijke klachten.

Welk effect heeft een voetreflex massage?

De manipulatie van de reflexpunten stimuleert de zenuwuiteinden en de bloedsomloop en verlicht vastgehouden stress en spanning in het lichaam.  Het helpt het lichaam sneller afvalstoffen uit te scheiden, zodat gifstoffen zich niet tot gevaarlijke hoeveelheden kunnen ophopen in lever, nieren of darmen. De massage verbetert alle lichaamsfuncties, waardoor het zelfgenezingsproces wordt gestimuleerd om sneller en efficiënter te werken.

Voetmassage brengt het lichaam tot rust door de lichaamsdelen die door stress uit balans zijn geraakt van voldoende bloed en energie te voorzien. Doordat indirect het gehele lichaam tijdens een voetmassage gestimuleerd wordt, kunnen afvalstoffen vrijkomen waarbij ook rekening gehouden moet worden met het  loskomen van opgekropte emoties.

Hoe gaat een voetreflex massage?

Er wordt gebruikgemaakt van een olie of crème om de voeten zacht te maken. Dit is nodig omdat het moeilijk is om de reflexpunten te bewerken als de voeten erg droog zijn. Tijdens de behandeling ligt u, geheel gekleed, op uw rug op de massagetafel.

Boek deze massage