Ayurvedische massage

De Ayurvedische massage is over het algemeen een zachte massage met relatief zachte druk. Deze massage heeft een reinigend en ontspannend effect, het lichaam wordt gevoed en de balans tussen lichaam en geest wordt hersteld. Het zelfgenezend vermogen van beide wordt gestimuleerd. De Ayurvedische massage is een gehele lichaamsmassage, waarbij ook het hoofd en het gezicht aan bod komen. De Ayurvedische massage brengt het hele lichaam in balans.

Stimuleren drukpunten

In deze massage worden massagetechnieken gecombineerd met het stimuleren van de Marma punten. Dit zijn drukpunten uit de Ayurveda. De massage verlengt de levensduur, draagt bij aan de bewustwording van het lichaam, verlicht de spierspanning en vergroot de sensuele uitstraling. De massage reinigt, ontspant, voedt en brengt het lichaam, de emoties en de geest in balans.

Rustige geest die in balans is

Ayurveda wordt gezien als het oudste geneeskundige en gezondheidssysteem. Het is een holistisch systeem dat afkomstig is uit India. Ayurveda betekent: kennis (veda) van het leven (ayus). Afwezigheid van ziekte betekent binnen de Ayurveda niet dat u gezond bent. Gezondheid betekent dat de drie dosha’s in balans zijn, de uitscheiding goed is, de geest rustig en in balans is en de weefsels normaal functioneren.

Geschikt voor:

Ayurvedische massage is geschikt voor iedereen, gezond of ziek, oud en jong. Deze behandeling verbetert de weerstand en activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop. Zij bestrijdt stress, vermoeidheid en slapeloosheid en draagt bij aan lichaamsbewustwording en verlichting van spierspanning. Ook helpt ze bij klachtenvermindering in geval van rugpijn, nekklachten, RSI, whiplash, reuma, stress, burn-out, spijsverteringsklachten en hoofdpijn.

Lees meer

Info over deze massage