Hotstone massage

Een hotstone massage heeft een diepe en helende werking. De massage kan gegeven worden met hete, warme of koude stenen. Net waar u als klant behoefte aan heeft. De stenen zorgen niet alleen voor een diepere ontspanning, maar ook voor een betere bloedcirculatie en lymfedrainage.

Diepe weefselmassage: effectieve behandeling

Door de combinatie van warmte en beweging (dit wordt thermodynamica genoemd) kan de masseur dieper in het spierweefsel komen, waardoor de massage of behandeling effectiever is.  Een hotstone massage zorgt ervoor dat het lichaam zichzelf herstelt, het helpt bij de afvoer van afvalstoffen, draagt bij aan het ontgiften van het lichaam, stimuleert de organen en kan het lichaam meer in balans brengen.

Cirkelvormige strijkingen

Deze massage wordt niet alleen met de stenen gegeven. De stenen dienen als verlengstuk van of als aanvulling op de handen van de masseur. De massage kent cirkelvormige strijkingen. Er wordt gebruik gemaakt van een set van ongeveer 40 à 50 stenen,- van verschillende afmetingen, tussen de 2 en 12 centimeter. Er zijn natuurlijk kleinere stenen nodig voor het gezicht of tussen de tenen, dan voor op grotere oppervlakken zoals de rug

Geschikt voor:

Hotstone massage is goed bij spierpijn, spierverstuikingen en spierspanningen. Het helpt bij een verminderde bloedcirculatie, bij rugklachten, artritis, reuma*, fibromyalgie en menstruatiepijn.

*Let op: dit geldt niet voor alle vormen van reuma, neem contact op met een arts of therapeut voor een advies.

Het gebruik van hotstones omschreven door één van onze klanten: “Door het gewicht en de warmte van de stenen voel ik me heerlijk zwaar en veilig. De warmte van de stenen ontspant vrijwel direct de spieren. Als de stenen worden weggenomen is het alsof je opstijgt van de tafel! Zeer ontspannend en weldadig!”

Lees meer

Info over deze massage


Bekijk de video van de Hotstone massage