Shiatsu Massage

Shiatsu massage

Shiatsu is een manuele behandelvorm die zijn oorsprong heeft in Japan en de traditionele Chinese geneeswijze, boeddhisme en taoïsme. Shiatsu is met name een preventieve behandelmethode  welke door druk uit te oefenen op een lichaam de vitaliteit bevorderd, spanningen en vermoeidheid verlicht. Daarnaast stimuleert shiatsu de natuurlijke zelfhelende kracht van ons lichaam.

Wanneer kies je voor Shiatsu?

Je kunt voor een shiatsu masage kiezen als je je zwak en vermoeid voelt. De kracht van shiatsu ligt echter in het voorkomen van kwalen. Een regelmatige behandeling kan worden gezien als een check-up, een onderhoudsbeurt waardoor de vitaliteit op peil blijft en men minder snel verzwakt door de omstandigheden in het leven. 

Men kan voor een  shiatsu behandeling kiezen voor uiteenlopende redenen. Problemen in het bewegingsapparaat, verstoringen in de spijsvertering, problemen met de huid, te weinig fut hebben of juist te veel. Gestagneerde bloedcirculatie, koude ledematen. Dit zijn slechts enkele van de uiteenlopende redenen waarvoor men een shiatsu behandeling ondergaat. 

Daarnaast kan men ook gewoon voor een behandeling kiezen omdat het simpel gezegd een zeer prettige en ontspannende ervaring is.

Waar komt Shiatsu vandaan?

Shiatsu bestaat al meer dan 2000 jaar. Shiatsu betekend, letterlijk vertaald, vinger druk, een plek waar druk wordt uitgevoerd met de vingers. Shi betekend vinger en hatsu druk (de h valt weg als deze twee worden aan elkaar worden geplakt). Er wordt gebruik gemaakt van de meridianen die door het lichaam lopen en de drukpunten die daarop te vinden zijn. Dit zijn dezelfde als bij acupunctuur.  Deze kanalen en punten daarop worden met de vingers, handen ellebogen knieën en voeten behandelt. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van manipulatietechnieken om de ledematen te rekken en strekken en los te maken.

Hoe wordt Shiatsu gegeven?

Een behandeling vindt doorgaans plaats op een futon, Japanse matras, en de persoon die de behandeling ondergaat draagt makkelijk zittende kleding zonder metaal erin. Een behandeling kan gedaan worden in vier posities. Zittend en liggend op de zij, buik of rug. Tegenwoordig komt het ook steeds vaker voor dat shiatsu wordt gegeven op een massagetafel zoals deze in het westen veel worden gebruikt.

De  behandelaar loopt de meridianen en de drukpunten af door in te leunen op het lichaam van de persoon die wordt behandelt. Deze druk voelt stevig maar vertrouwd en beschermend aan en stimuleert op meerder lagen het lichaam.

Wat wordt er gestimuleerd door Shiatsu?

Door druk uit te voeren op een lichaam vanuit het zwaartepunt van de behandelaar wordt het lichaam gestimuleerd waardoor bloed en lymfevocht beter kunnen vloeien en de spieren ontspannen. Hierdoor kunnen de voedingsstoffen beter op de juiste plek komen en worden de afvalstoffen  afgevoerd. Tevens zorgt het ervoor dat de ki, Oosters begrip voor levens energie, weer vrijuit gaat stromen door het lichaam.INFO OVER DEZE MASSAGE

30 MIN | € 40 EUR
45 MIN | € 52,50 EUR
60 MIN | € 62,50 EUR
90 MIN | € 90 EUR

WERKZAAM BIJ

  • moeite met bewegen
  • koude ledematen
  • vermoeidheid

GRATIS INTAKE

De eerste keer dat u komt voor een massagebehandeling vindt er een intake plaats. Deze intake is geheel kosteloos en bedoeld voor wederzijdse kennismaking. Met de intake kunnen eventuele lichamelijke klachten en/ of wensen in kaart gebracht worden, om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

REVIEWS

Vakkundig met passie voor massages.

MASSAGES

Klein specialist in massage staat gegarandeerd voor verbetering in onderhoud van uw lijf. U heeft maar 1 lichaam en daar moet u uw hele leven mee doen. Daar bent u dus zuinig op! Door met regelmaat van een massage te genieten zult u merken dat u fitter bent, minder moe en levenslustiger.

Het logo van Klein specialist in massage met vestiging in Leiden, Hazerswoude-Rijndijk en Zoetermeer. Met een ruim aanbod van velerlei massages is Klein specialist in Massage de juiste keuze voor u als u in regio Leiden woont

AFSPRAAK MAKEN

Kies uw locatie:

VAKKUNDIG MET PASSIE VOOR MASSAGES

COPYRIGHT 2020 – 2021 KLEIN SPECIALIST IN MASSAGE – MASSAGE LEIDEN, ZOETERMEER en HAZERSWOUDE

Sluit Menu