Sebastiaan

Mijn naam is Sebastiaan van Leeuwen. In de loop van de jaren ben ik in aanraking gekomen met Shiatsu, een Japanse massage vorm. Dit kwam omdat ik mij verdiepte ik Aikido, een van de martiale kunsten uit Japan.

Shiatsu beoefen ik nu ongeveer twintig jaar en het is een grote passie van me geworden. Ik ben afgestudeerd aan de Nederlandse school  voor Klassieke Shiatsu in Den Haag. Dit is een vierjarige HBO-opleiding.

Shiatsu is een manuele behandelvorm die zijn oorsprong heeft in Japan en de traditionele Chinese geneeswijze. Shiatsu is met name een preventieve behandelmethode  welke door druk uit te oefenen op een lichaam de vitaliteit bevordert en spanningen en vermoeidheid verlicht. Daardoor wordt de zelfhelende kracht van ons lichaam gestimuleerd.

Shiatsu bestaat al meer dan 2000 jaar. Shiatsu betekent letterlijk vertaald ‘vinger druk’. Een plek waar druk wordt uitgevoerd met de vingers. Maar er wordt ook gebruik gemaakt van de ellebogen knieën en voeten.  Er wordt gewerkt met de meridianen die door het lichaam lopen en de drukpunten die daarop te vinden zijn. Dit zijn dezelfde als bij acupunctuur. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van manipulatietechnieken om de ledematen te rekken en strekken en los te maken.

Shiatsu wordt meestal op een Japanse matras (futon) gegeven maar kan ook zeker op een massagetafel of behandelbank gedaan worden.

Door met de handen het lichaam te lezen en het gesprek tijdens de behandeling, wordt er vanzelf duidelijk welke plekken spieren en of lichaamsdelen vast zitten blokkades hebben. Aan deze plekken dient aandacht aan besteed te worden.

In Shiatsu zijn moderne massagevormen als ontspanningsmassage of triggerpointmassage een onderdeel van de technieken die je bestudeerd en aanleert.

Al met al geeft een Shiatsu behandeling een weldadige ontspanning en rust.

Boek deze masseur