5 Voordelen van Massage Therapie die je nog niet kent

Natuurlijk kan een massage u helpen ontspannen. Maar massage therapie doet veel meer dan dat. Hier zijn vijf gezonde redenen om een afspraak te maken. Hier zijn vijf gezonde redenen om een afspraak te maken.

1. Het neutraliseert al dat zitten wat u doet

De meeste mensen hebben een soort postuurstress, veroorzaakt door langdurig zitten. Vaak heeft die stress de neiging om zich in de schouders en nek te manifesteren. Vooral mensen met een bureaubaan moeten hier voor uitkijken, want in extreme gevallen van posturale stress manifesteert zich dit als pijn of zwakte in de lage rug en bilspieren.

Gelukkig kan een regelmatige massage de disbalans die veroorzaakt word door langdurig zitten tegengaan, zodat je je bureau baan kunt behouden.

2. Het maakt sporten makkelijker

Een massage sessie doen vóór het sporten kan counterproductief klinken, maar het verwarmt je spieren waardoor ze losser worden. Als je gaat sporten terwijl je spierpijn hebt, veroorzaken de strakke spieren weerstand waardoor je ledematen een stuk zwaarder aanvoelen en het je meer moeite zal kosten om je sportoefeningen uit te voeren.

3. Het helpt bij vermindering van cellulitis.

Gifstoffen – die cellulitis veroorzaken – worden letterlijk uit je cellen geschopt tijdens een massage sessie om ruimte te maken voor voedingsstoffen. Dit zorgt voor een versteviging van je hele lichaam.

4. Het draagt bij aan een goede nachtrust.

Onderzoek heeft aangetoond dat een goede massage sessie delta golven in je hersenen kan opwekken. Delta golven zorgen voor een fijne, diepe, ontspannen slaap. Niet alleen kan massage zorgen voor een goede nachtrust. Het helpt ook mensen die anders niet comfortabel kunnen liggen.

5. Het helpt bij hoofdpijn

De volgende keer dat u hoofdpijn heeft, probeer dan snel nog een last minute massage sessie te boeken. Massage vermindert namelijk de frequentie en de ernst van de hoofdpijn. Ook blijkt uit onderzoek van de Granada Universiteit in Spanje dat een enkele massage sessie al onmiddellijk een positief effect heeft op de pijn die patiënten met chronische hoofdpijn ervaren. Vaak word hoofdpijn veroorzaakt door spanning in de nek die de bloedstroom beperkt tot de hersenen. Een goede massage kan de doorbloeding verbeteren en de pijn verlichten. Als u chronisch last heeft van hoofdpijn, raden wij u aan om twee massage sessies per week te nemen.

VAKKUNDIG MET PASSIE VOOR MASSAGES

COPYRIGHT 2020 – 2021 KLEIN SPECIALIST IN MASSAGE – MASSAGE LEIDEN, ZOETERMEER en HAZERSWOUDE

Sluit Menu