7 Voordelen van een voetmassage

We weten allemaal dat een voetmassage van tijd tot tijd voor ontspanning kan zorgen. Vooral na een dag veel gestaan of gelopen te hebben. Natuurlijk voelt het fijn, maar heeft het ook echt voordelen voor uw gezondheid?

In dit artikel kijken we naar een aantal voordelen die daadwerkelijk bevestigd worden door de wetenschap.

1. Het verbetert de bloedcirculatie

De spieren in onze voeten krijgen nauwelijks beweging en worden vaak belemmerd door strakke en oncomfortabele schoenen. Een voetreflexmassage kan de bloedcirculatie aanzienlijk verbeteren.

2. Het helpt voet- en enkelblessures te voorkomen

Het masseren van de voeten kan gewrichtspijn verminderen en helpen om het herstelproces te versnellen.
Als het gecombineerd word met voet- en enkelversterkende oefeningen kan het zelfs toekomstige blessures voorkomen.

3. Het vermindert de effecten van depressie

Uit onderzoek blijkt dat regelmatige voetmassages de effecten van een depressie kunnen verminderen.
Daarnaast kan het ook nog eens de ervaring van stress verminderen.

4. Het helpt bij hoofdpijn en migraine

Een studie uitgevoerd in Denemarken toonde aan dat mensen die lijden aan hoofdpijn en migraine hier minder last van hebben na voetreflex massagebehandelingen. De testgroep stopte met het nemen van hun medicatie en het bleek dat 65% na 3 maanden minder last had van de symptomen. Een kleine groep was zelfs helemaal van hun migraine af.

5. Het verlaagt de bloeddruk

Een hoge bloeddruk is tegenwoordig een veelvoorkomend probleem bij mannen en vrouwen. Het kan veroorzaakt worden door verschillende factoren zoals stress en een ongezond dieet. Maar in de meeste gevallen is de oorzaak moeilijker te bepalen en word het toegeschreven aan andere (onbekende) factoren in de omgeving of is het genetisch bepaald. Een studie toonde aan dat 3 voet- massagesessies per week zorgden voor een verbeterde gemoedstoestand, minder stress en een lagere bloeddruk.

6. Het helpt de symptomen van PMS en menopauze te verminderen

De meest voorkomende klachten van vrouwen met PMS zijn: gevoelens van verdriet en ellende, prikkelbaarheid, angst, spanning, slapeloosheid, vermoeidheid, hoofdpijn en stemmingswisselingen. De meeste van deze klachten kunnen aanzienlijk verminderd worden met dagelijkse voetmassages tijdens deze periode. Ook de symptomen van menopauze, die vrijwel hetzelfde zijn, met daarbij opvliegers en depressiviteit, kunnen effectief worden geminimaliseerd met regelmatige massages.

7. Vermindert de effecten van oedeem bij zwangere vrouwen

Oedeem (zwelling door vochtophoping) in de voeten en enkels, komt veel voor bij zwangere vrouwen, vooral in het laatste trimester. Deze conditie kan goed bestreden worden door het dagelijks masseren van de voeten, in combinatie met genoeg rust en de juiste voeding.

VAKKUNDIG MET PASSIE VOOR MASSAGES

COPYRIGHT 2020 – 2021 KLEIN SPECIALIST IN MASSAGE – MASSAGE LEIDEN, ZOETERMEER en HAZERSWOUDE

Sluit Menu