Guasha

Hoe werkt het

Het te behandelen lichaamsdeel wordt ingesmeerd met olie en de therapeut schraapt met een schraper van hoorn of edelsteen meerdere keren krachtig over de huid. Hierbij wordt vaak het verloop van een gestagneerde spiergroep of energiebaan gevolgd. Dit kan vooral de eerste paar behandelingen best gevoelig zijn. Tussen het schrapen door wordt met de handen gemasseerd, zo rustgevend of juist activerend als u prettig vindt. De stagnatie van gifstoffen zal in de vorm van kleine bloedpuntjes naar de oppervlakte komen. Hoe dieper de stagnatie in de weefsels, hoe donkerder de bloedpuntjes. Deze trekken meestal na een aantal dagen vanzelf weer weg. Het is aan te raden om de eerste paar dagen na de behandeling niet te heet te douchen en de behandelde huid te beschermen tegen zonlicht. Afhankelijk van welk lichaamsdeel of welke lichaamsdelen u wilt laten behandelen, kunt u een kortere of langere behandeling boeken.

Wat doet het?

Het doel van de Guashatherapie is om beweging terug te brengen in het energiesysteem. Een behandeling kan dus effect hebben op verschillende niveaus: de één voelt lichamelijk verlichting of ontspanning, bij een ander komen emoties omhoog. Een veelgehoorde ervaring is een betere energiedoorstroming en een verlichting van (chronische) klachten.

Voor wie is het geschikt?

Guashatherapie kan helpen bij klachten als:

  • (energetische) blokkades
  • spierkrampen
  • spierpijn

Guasha is minder geschikt voor mensen bij wie stevige aanraking snel pijn doet, mensen met een zeer gevoelige huid, mensen met stollingsproblemen, zeer oude mensen, of jonge kinderen.

Boek in 5 stappen uw massage

Let op: de afspraak is pas definitief na bevestiging per mail.

1 Kies een massage

2 Kies de duur

3 Kies de masseur

4 Kies de datum

5 Kies een tijdstip

Boek hier uw massage

Last minute boeking?

Afspraken kunnen online worden geboekt tot 3 uur voor aanvang van de te boeken afspraak. Boek nog makkelijker uw afspraak via onze gratis app!

Makkelijker en sneller boeken?

Download onze gratis agenda app