Massage bij kanker

Hoe werkt het

De Massage bij kanker is een ontspannende massage waarbij er extra aandacht is voor de klachten en problemen die vaak voorkomen bij kanker. De fysieke, maar ook de mentale. Zo kunt u bij ons op de behandeltafel niet alleen heerlijk ontspannen, maar ook stoom afblazen wanneer dit nodig is. De massage wordt steeds afgestemd op uw wensen en behoeften, uw klachten en conditie van het moment. Door de kanker, of door de medische behandeling ervan, is uw immuunsysteem mogelijk verzwakt. Om het risico op de overdracht van ziekteverwekkers zoveel mogelijk te beperken, treffen wij extra hygiënische maatregelen: de ruimte wordt voorafgaand aan de massage geventileerd, wij gebruiken professioneel gereinigde handdoeken van microvezel, de masseur reinigt en desinfecteert de handen en draagt een mondkapje tijdens de massage.

Wat doet het?

Massage bij kanker ontspant en ondersteunt zowel lichaam als geest. Hierdoor kunnen klachten als angst en uitputting verminderen. Het hertstel van de balans in uw lichaam kan de eventuele bijwerkingen van de medische behandeling helpen verlichten. En misschien wel het fijnste: u zult merken dat u door de liefdevolle aanraking van de masseur weer meer in contact komt met uzelf en met uw lichaam.

Voor wie is het geschikt?

Veel mensen denken dat massage tijdens de medische behandeling van kanker niet ‘mag’, maar het kan hier juist een uitstekende aanvulling op zijn. Draagt u een PICC-lijn of Port-A-Cath? Geen probleem, wij passeren de massage hier simpelweg op aan. Ook tijdens het natraject of als u medisch uitbehandeld bent, kan massage u een steuntje in de rug geven.

In een aantal gevallen is het beter om u even niet te laten masseren, namelijk bij:

  • doorligplekken/open wonden
  • infecties/ontstekingen
  • koorts
  • (risico op) lymfoedeem

Twijfelt u of deze massage geschikt is in uw situatie, neem dan contact met ons op voor meer informatie en/of overleg met uw behandelend arts.

Boek in 5 stappen uw massage

Let op: de afspraak is pas definitief na bevestiging per mail.

1 Kies een massage

2 Kies de duur

3 Kies de masseur

4 Kies de datum

5 Kies een tijdstip

Boek hier uw massage

Last minute boeking?

Afspraken kunnen online worden geboekt tot 3 uur voor aanvang van de te boeken afspraak. Boek nog makkelijker uw afspraak via onze gratis app!

Makkelijker en sneller boeken?

Download onze gratis agenda app