Postpartum massage

Hoe werkt het

Tijdens de intake wordt besproken welke delen van uw lichaam de meeste aandacht nodig hebben, maar ook hoe u de zwangerschap en de tijd daarna heeft ervaren. Er is alle ruimte om uw verhaal te vertellen. In de massage wordt er rekening mee gehouden dat weefsels nog teer kunnen zijn. De buik wordt met zachte schommelbewegingen ingesmeerd met warme olie. Andere lichaamsdelen worden gemasseerd met zachte maar zekere strijkbewegingen en weefselrotaties. U kunt zich ontspannen en tegelijkertijd weer contact maken met uw lichaam. Deze massage wordt alleen door vrouwelijke masseurs gegeven. Omdat bij deze vorm van massage rust en aandacht extra belangrijk zijn, is de minimale behandelduur 60 minuten. Ervaart u nog veel pijn of andere ongemakken, bijvoorbeeld na een keizersnede, dan kunt u het beste kiezen voor een massage van 90 minuten. Het is aan te raden om, indien van toepassing, vooraf thuis te kolven.

Wat doet het?

De Postpartum massage is speciaal bedoeld om het lichaam te helpen stabiliseren na de zwangerschap. De warme massageolie verbetert de elasticiteit van de opgerekte huid. De speciale massagetechnieken bevorderen het herstel van de weefsels die belast zijn geweest. Het lichaam zal zo sneller en makkelijker terugveren. Bovendien zorgt de liefdevolle aandacht voor uzelf ervoor dat u weer meer binding ervaart met uw eigen lichaam: u mag als het ware weer ieder stukje van uw lichaam zelf gaan bewonen. Het vertrouwelijke gesprek en de zorgzame aanraking in de massage kunnen helpen om ervaringen als een operatieve bevalling, een onsuccesvolle zwangerschap, of het (nieuwe) ouderschap een plek te geven.

Voor wie is het geschikt?

Deze massage is geschikt voor iedereen die een zwangerschap achter de rug heeft. Of het nu een natuurlijke of operatieve bevalling betreft, of een afgebroken of onsuccesvolle zwangerschap, u kunt na een zwangerschap altijd een steuntje in de rug gebruiken.

Boek in 5 stappen uw massage

Let op: de afspraak is pas definitief na bevestiging per mail.

1 Kies een massage

2 Kies de duur

3 Kies de masseur

4 Kies de datum

5 Kies een tijdstip

Boek hier uw massage

Last minute boeking?

Afspraken kunnen online worden geboekt tot 3 uur voor aanvang van de te boeken afspraak. Boek nog makkelijker uw afspraak via onze gratis app!

Makkelijker en sneller boeken?

Download onze gratis agenda app