Shiatsumassage

Hoe werkt het

Tijdens de intake krijgt de masseur een beeld van de eventuele disbalans in het lichaam. In de Shiatsu wordt er gewerkt op drukpunten op de meridianen, de energiebanen in het lichaam. De stroom van energie in het lichaam wordt beïnvloed door middel van strekkingen, rotaties en de kenmerkende duimdruk (‘shi-atsu‘ betekent letterlijk ‘vinger-druk’). Ook wordt soms druk gegeven met de handpalm, elleboog, knie, of voet. De masseur gebruikt hierbij geen spierkracht, maar leunt in met het eigen lichaamsgewicht, waardoor de druk gedoseerd overkomt. Individuele drukpunten kunnen best gevoelig zijn, maar als u met uw focus bij de behandeling blijft, zult u merken dat u een diepe staat van ontspanning kunt bereiken. Traditioneel vindt de behandeling plaats op een grote mat op de grond, maar u heeft ook de optie om de shiatsu op de massagetafel te krijgen. Anders dan bij de meeste andere behandel- en massagevormen mogen bij de Shiatsu de kleren aangehouden worden. Er wordt dan ook gewerkt zonder massageolie. Het is zowel voor uzelf als voor de masseur prettig als u soepele kleding aandoet of meeneemt, bijvoorbeeld sportkleding. Een legging of een elastische broek zonder knopen en ritsen is het fijnst.

Wat doet het?

Door de juiste meridianen en drukpunten te activeren worden blokkades in het lichaam opgeheven. De energie kan weer vrij stromen en gaat naar de plaatsen in het lichaam die dat het meeste nodig hebben. De algehele balans van yin en yang wordt zo hersteld. Hierdoor kunnen allerlei fysieke en mentale klachten verminderen of verdwijnen.

Voor wie is het geschikt?

De Shiatsu is een zeer breed inzetbare behandelvorm en kan in principe bij bijna iedere fysieke of mentale klacht verlichting bieden.

Boek in 5 stappen uw massage

Let op: de afspraak is pas definitief na bevestiging per mail.

1 Kies een massage

2 Kies de duur

3 Kies de masseur

4 Kies de datum

5 Kies een tijdstip

Boek hier uw massage

Last minute boeking?

Afspraken kunnen online worden geboekt tot 3 uur voor aanvang van de te boeken afspraak. Boek nog makkelijker uw afspraak via onze gratis app!

Makkelijker en sneller boeken?

Download onze gratis agenda app