Sportmassage

Hoe werkt het

Dit is een intensieve massage. De focus ligt op die spieren die het zwaarst worden belast. De huid wordt plaatselijk ingesmeerd met massageolie om soepeler te kunnen werken. De spieren worden losgemaakt en geactiveerd. Hierbij worden de massagetechnieken afgestemd op de wensen van de sporter en/of diens trainer en het type sport dat wordt beoefend. De Sportmassage kan plaatsvinden vóór of juist kort na de fysieke inspanning. Heeft u een spier gescheurd, dan is het raadzaam enkele dagen tot weken te wachten voor u weer een massage boekt.

Wat doet het?

De Sportmassage is specifiek gericht op het voorkómen van blessures en het bespoedigen van het spierherstel na zware lichamelijke inspanning. De doorbloeding van de spieren verbetert, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd en voedingsstoffen en zuurstof sneller aangevoerd. Veelvoorkomende klachten als vermoeide spieren en spierpijn worden hierdoor tegengegaan. Regelmatige behandeling met de Sportmassage zal de conditie van de spieren structureel verbeteren, waardoor de kans op ongevallen en blessures wordt verkleind. De celstofwisseling wordt geactiveerd, waardoor de spieren intensievere activiteit aankunnen. De masseur zal bij regelmatig contact bovendien uw spieren leren kennen en een beginnende blessure snel opmerken. Deze massage is dus een uitstekend onderdeel van een verantwoord en gezond sportregime.

Voor wie is het geschikt?

Onze Sportmassage is natuurlijk bij uitstek geschikt voor iedereen die vaak of op hoog niveau sport. Maar ook als u minder intensief sport en toch uw spiergezondheid wilt onderhouden, of als u gewoon houdt van een stevige massage, bent u van harte welkom. Zeker als u last heeft van milde of terugkerende blessures, is een (regelmatige) afspraak bij de Sportmasseur een goed idee. Bij zwaardere blessures zullen wij u doorverwijzen naar een fysiotherapeut of arts. De Sportmassage kan in dat geval de behandeling bij de specialist ondersteunen.

Boek in 5 stappen uw massage

Let op: de afspraak is pas definitief na bevestiging per mail.

1 Kies een massage

2 Kies de duur

3 Kies de masseur

4 Kies de datum

5 Kies een tijdstip

Boek hier uw massage

Last minute boeking?

Afspraken kunnen online worden geboekt tot 3 uur voor aanvang van de te boeken afspraak. Boek nog makkelijker uw afspraak via onze gratis app!

Makkelijker en sneller boeken?

Download onze gratis agenda app