Triggerpointmassage

Hoe werkt het

In de massage wordt eerst gezocht waar de triggerpoints zich bevinden. Vervolgens wordt hier stevige druk op uitgeoefend. Ook wordt met strijkbewegingen de gehele spier gestimuleerd. De behandeling kan behoorlijk pittig zijn, maar geeft ook snel verlichting. Na afloop van de massage gaat u dan ook licht en ontspannen naar huis.

Wat doet het?

Het idee achter de Triggerpointmassage is simpel: door de harde druk op de triggerpoints worden de verkrampte spiervezels iets opgerekt, waardoor deze uiteindelijk niet anders kunnen dan te ontspannen. De massage van de spier als geheel heeft als doel de doorbloeding te verbeteren en de opgehoopte gifstoffen snel af te voeren.

Voor wie is het geschikt?

De Triggerpointmassage is een snel en effectief middel om triggerpoints aan te pakken. Weet u niet zeker of u last heeft van triggerpoints? Deze zijn lokaal niet altijd duidelijk merkbaar, maar kunnen uiteenlopende klachten veroorzaken in andere delen van het lichaam. De klachten zijn vaak vaag gelokaliseerd, komen steeds terug en reageren niet of nauwelijks op de ‘standaard’ behandeling, zoals pijnstillers. Denk bijvoorbeeld aan terugkerende:

  • gevoelloosheid/tintelingen in handen/voeten
  • hartkloppingen
  • hoofdpijn
  • keelpijn
  • maagpijn
  • oorpijn
  • pijn in het verloop van de spier
  • spanning in nek/rug/schouders

Is bij u bijvoorbeeld chronische stress of een verkeerde houding de oorzaak van het ontstaan van triggerpoints, dan is het raadzaam om naast deze massage ook therapeutische hulp te zoeken voor het behandelen van de oorzaak.

Boek in 5 stappen uw massage

Let op: de afspraak is pas definitief na bevestiging per mail.

1 Kies een massage

2 Kies de duur

3 Kies de masseur

4 Kies de datum

5 Kies een tijdstip

Boek hier uw massage

Last minute boeking?

Afspraken kunnen online worden geboekt tot 3 uur voor aanvang van de te boeken afspraak. Boek nog makkelijker uw afspraak via onze gratis app!

Makkelijker en sneller boeken?

Download onze gratis agenda app