Voetreflexmassage

Hoe werkt het

U ligt op uw rug op de massagetafel. Alleen uw voeten en onderbenen hoeven ontbloot te worden; de rest van uw kleren mag u aanhouden. Uw voeten worden ingewreven met olie of crème om soepeler te kunnen masseren. De rechtervoet wordt eerst behandeld, daarna de linkervoet. Vaak wordt begonnen met enkele algemene massagetechnieken om de voet te ontspannen en ontvankelijker te maken voor de behandeling. Vervolgens wordt op specifieke reflexzones gewerkt, passend bij uw conditie en eventuele klachten. Na de massage kunt u de ervaring hebben dat uw voeten nog een tijd lang tintelen of dat het voelt alsof u op wolken loopt. Ook zult u zich beter gegrond voelen. Tijdens maar ook na de Voetreflexmassage kunt u overal in uw lichaam merken dat er processen op gang gebracht zijn. Zo kan het bijvoorbeeld dat uw buik gaat borrelen, uw blaas wordt geprikkeld, een diepe vermoeidheid komt opzetten, of opgekropte emoties loskomen. Al deze reacties zijn ‘normaal’ en gaan vanzelf weer over.

Wat doet het?

De algemene massage van de voeten is op zichzelf al helend doordat het de zenuwuiteinden stimuleert, de stroom van bloed en lymfe bevordert en lichaam en geest grondt. Indirect wordt het hele lichaam behandeld, wat zorgt voor algehele ontspanning en een betere doorstroom van energie. De specifiek behandelde reflexpunten kunnen daarbij hun bijbehorende lichaamsdeel of orgaan in balans brengen.

Voor wie is het geschikt?

Aangezien alle lichaamsdelen en organen in de reflexzones op de voeten vertegenwoordigd zijn, kunnen zeer veel klachten verminderen of verdwijnen door de Voetreflexmassage. Maar ook als u geen klachten heeft, kan het heerlijk zijn om eens even helemaal ‘in uw voeten’ te komen. We vergeten onze voeten vaak een beetje, maar ze dragen ons elke dag overal naartoe en verdienen van tijd tot tijd wat extra liefde!

Boek in 5 stappen uw massage

Let op: de afspraak is pas definitief na bevestiging per mail.

1 Kies een massage

2 Kies de duur

3 Kies de masseur

4 Kies de datum

5 Kies een tijdstip

Boek hier uw massage

Last minute boeking?

Afspraken kunnen online worden geboekt tot 3 uur voor aanvang van de te boeken afspraak. Boek nog makkelijker uw afspraak via onze gratis app!

Makkelijker en sneller boeken?

Download onze gratis agenda app