Ayurvedische massage

De Ayurvedische massage is een zachte massage met relatief zachte druk. Deze massage heeft een reinigend en ontspannend effect. Het lichaam wordt gevoed en de balans tussen lichaam en geest wordt hersteld. Het zelf genezend vermogen van beiden wordt gestimuleerd. De Ayurvedische massage is een gehele lichaamsmassage, waarbij ook het hoofd en het gezicht aan bod komen. De Ayurvedische massage brengt het hele lichaam in balans.

Stimuleren via drukpunten

Bij de Ayurvedische massage worden massagetechnieken gecombineerd met het stimuleren van de Marma punten. Dit zijn drukpunten uit de Ayurvedische leer. Volgens deze leer verlengt een Ayurvedische massage de levensduur, draagt het bij aan de bewustwording van het lichaam, verlicht het de spierspanning en vergroot het de sensuele uitstraling. De massage reinigt, ontspant, voedt en brengt het lichaam, de emoties en de geest in balans.

Rustige geest die in balans is

Ayurveda wordt gezien als het oudste geneeskundige en gezondheidssysteem. Het is een holistisch systeem dat afkomstig is uit India. Ayurveda betekent: kennis (veda) van het leven (ayus). Afwezigheid van ziekte betekent binnen de Ayurveda niet dat u gezond bent. Gezondheid betekent dat de drie dosha’s in balans zijn: de uitscheiding is goed, de geest is rustig en in balans en de weefsels functioneren normaal.

Voor wie?

Ayurvedische massage is geschikt voor iedereen. Gezond of ziek, oud of jong. Deze behandeling kan de weerstand verbeteren en het lymfesysteem en de bloedsomloop  activeren. Ook kan deze massage helpen bij het bestrijden van stress, vermoeidheid en slapeloosheid bijdragen aan lichaamsbewustwording en verlichting van spierspanning. In het geval van rugpijn, nekklachten, RSI, whiplash, reuma, stress, burn-out, spijsverteringsklachten en hoofdpijn kan deze Ayurvedische massage ook helpen.

Boek deze massage