Do-In

Do-In‘ betekent ‘de weg naar binnen’. Het is geen massage, maar een beweegvorm die al enkele duizenden jaren in verschillende vormen in Japan en China wordt beoefend. Er wordt uitgegaan van de meridianen, de energiebanen van het lichaam. Kenmerkend voor de Do-In is de aandacht die wordt gegeven aan de hara, het gebied in de buik net achter de navel. Dit wordt in de Japanse leer gezien als het belangrijkste krachtcentrum in het lichaam.

Hoe werkt het?

De Do-In-instructeur stelt een reeks beweegoefeningen samen die passen bij uw conditie en klachtenpatroon. Dit kunnen verschillende soorten oefeningen zijn, zoals het kloppen van de meridianen, strekkingen en rotaties van de ledematen, zelfmassage en het bewust aanspannen en ontspannen van de spieren. U voert de oefeningen uit en de instructeur geeft aanwijzingen over bijvoorbeeld uw houding, het gebruik van uw ademhaling en de focus van de beweging. Tussen sessies in gaat u thuis zelf met de oefeningen aan de slag. In het begin zullen sommige oefeningen, vooral de strekkingen, nog niet zo soepel gaan of zelfs pijnlijk zijn. Naarmate u meer ontspanning in de oefening kunt brengen, zult u merken dat deze steeds een beetje makkelijker gaat. Het is prettig om kleding aan te doen of mee te nemen waarin u zich makkelijk kunt bewegen, zoals sportkleding.

Wat doet het?

In de Do-In is het doel het bevorderen van de vrije stroom van energie in het lichaam. Verkrampte spieren en pezen worden opgerekt en uw gewrichten bewegen weer soepel. De oefeningen met focus op het buikgebied helpen om de aandacht te richten en om lichaam en geest te centreren. Wanneer de Do-In met volledige aanwezigheid wordt beoefend, kan een diepe meditatieve staat worden bereikt.

Voor wie is het geschikt?

Iedereen kan de Do-In beoefenen. Zelfs als bepaalde oefeningen fysiek echt niet gaan, kan het goed werken om te visualiseren dat u deze toch uitvoert. De Do-In kan worden ingezet bij een zeer breed scala aan klachten en kan ook helpen om klachten te voorkomen.

Uw massage boeken bij Klein Massage

1. Maak een keuze uit een van onze behandelingen.

2. Kies vervolgens de gewenste duur van de massage.

3. Kies de gewenste masseur.

4. Selecteer de gewenste datum.

5. Kies daarna de beschikbare tijd.

De afspraak is pas definitief na bevestiging per mail.

Last-minute boeking

Afspraken kunnen online worden geboekt tot 3 uur voor aanvang van de te boeken afspraak.

Boek nog makkelijker uw afspraak via onze gratis app!