Do-in

Do-in, komt van oorsprong uit China (ca 500 v. Chr.) en werd toen “Tao-Yin” genoemd. In Japan staan deze oefeningen bekend als “Makka-Ho”. Do-in betekent letterlijk “De weg naar binnen” welke leidt naar persoonlijke groei en ontwikkeling. Door het doen van deze oefeningen, waarbij de meridianen (energiebanen) in het lichaam worden gestrekt, worden blokkades opgeheven die daar zijn ontstaan door allerlei oorzaken. Deze blokkades kunnen de oorzaak zijn van allerlei klachten en ongemakken. Door het doen van Do-in zorg je er zelf voor dichter bij de oorzaak van je eventuele klachten te komen en er daadwerkelijk wat aan te doen. Ook als je geen klachten hebt draagt het bij aan vitaliteit en lenigheid en heeft zo een preventief effect op het behoud van gezondheid. Net als bij Shiatsu ligt de kracht van Do-in in de regelmaat en het voorkomen van klachten.

Do-in wordt uitgevoerd op een manier waaraan iedereen kan deelnemen, het vereist geen specifieke conditie of lenigheid. Het gaat er juist om tot aan je eigen grens te gaan en te ontdekken dat je die, door te ontspannen, kunt verleggen. Een ieder op zijn niveau en in zijn tempo. Het doel van de oefeningen is; het leren ervaren van bewegingen op een dieper niveau als een plezierige bezigheid. Ze zijn geschikt voor ieder mens en in elk stadium van ontwikkeling. De benadering die geboden wordt, is vooral geschikt voor mensen die vooruitgang willen zien in termen van toenemende lenigheid en flexibiliteit.

Do-In helpt ons bij door stress veroorzaakte ongemakken, zoals rugpijn, hoofdpijn, spijsverteringsproblemen, vermoeidheid. DO-IN – oefeningen zorgen ervoor dat door het strekken en bewegen van ledematen de meridianen (=energiestromen in het lichaam die gekoppeld zijn aan de organen) geopend worden om de Chi (=energiestroom) langs deze routes te verbeteren. De meridiaanstrekkingen worden op een langzame en ontspannen manier
uitgevoerd, zonder de strekkingen te forceren of je zorgen te maken over je lenigheid. Souplesse en lenigheid laten zien dat de energie goed stroomt en dat de meridiaan goed functioneert, wat de organenfunctie ten goede komt. Stijfheid en weerstand bij een oefening duiden op stagnatie in een bepaalde meridiaan.

Boek deze massage